Original Recipe from Le Ménagier de Paris:
Crespes. Prenez de la fleur et destrempez d'œufs tant moyeux comme aubuns osté le germe, et le deffaites d'eaue, et y mettez du
sel et du vin, et batez longuement ensemble : puis mettez du sain sur
le feu en une petite paelle de fer, ou moitié sain ou moitié beurre
frais, et faites fremier; et adonc aiez une escuelle percée d'un pertuis
gros comme vostre petit doit, et adonc mettez de celle boulie dedans
l'escuelle en commençant ou milieu, et laissiez filer tout autour de la
paelle; puis mettez en un plat, et de la pouldre de succre dessus. Et
que la paelle dessusdite de fer ou d'arain tiengne trois choppines, et
ait le bort demy doy de hault, et soit aussi large ou dessus comme en
bas, ne plus ne moins; et pour cause .
Modern Recipe Interpretation:
1 3/4 cup flour
2 eggs
1/2 tsp salt
3/4 cup white wine
1 cup water
butter for the pan (melted)
sugar for the topping (sprinkled on top)
Mix the ingredients together. Heat the pan on medium low heat. Yield: 12 large pancakes
For visual instructions, please visit here.
Comments
Post a Comment